
Hvad skal have at spise til konfirmationen. Det er et godt spørgsmål – uanset om det er konfirmanden selv, der bestemmer eller det er jer som forældre. Det kan give sig selv, hvis I har valgt en restaurant til konfirmation eller måske en lokal café med god plads. Men som oftest er valget helt jeres.
Hvis du synes det er svært at finde inspirationen eller bare har alt for mange muligheder. Så kan du læse om mine tanker om maden til konfirmationen.
Enkel mad til konfirmation
Egentlig er det enkelt – forret, hovedret og dessert – eller bare en buffet. Det er lige svært eller nemt. Men der skal tages et valg. Der er fordele og ulemper ved begge valg og det handler mest om hvilken type fest I vil have, budget og efterfølgende rengøring og oprydning.
Forslag til klassisk konfirmationsmenu
To forretter – laksetatar og rejesalat
En hovedret med mange salater – langtidsstegt oksekød (oksemørbrad, oksefilet, ribeye, højreb) med klassisk bearnaise sauce. To salater (jordbær og med fløde &og citron dressing og broccoli, perlebyg, salat, rødløg og salatost.
Dessert er is (vanilje, kokos, hvid chokolade, stracciatella med chokoladebrownie med friske bær og frisk oprørt flødeskum med et stænk af vanilje.
Der er mulighed for at supplere med oste bord.

Buffet til konfirmation
Der er også mulighed for buffet og her er det noget lettere – både at lave eller bestille. Det er på en eller mådemere uformelt og der er mange sammensætningsmuligheder. En af de populære om sommeren er fiske buffet. Let og lækkert og lidt dyrt.
Forslag til buffet:
- De klassiske tarteletter
- Frikadeller
- Marinerede og karrysild
- Oksekød i fine skiver
- Fiskefilet
- Tilbehør til buffet
- Kartoffelsalat med purløg
- Bernaisesauce
- Salater
- Pastapenne vendt i grøn pesto og asparges
- Flødekartofler
- Dessertbuffet med diverse kager
- Pandekager med is og flødeskum og frisk frugt
Al det udenom maden til festen
Husk at sig pænt goddag og farvel til gæsterne – hav planlagt værtsrollen – eller få en til det (toastmasterrolle). Her skal du som oftest have velkomstdrinks og chips med dip klar.
Så er der natmad hvor der er alt fra den sjove pølsevogn, platter med højt belagt eller bare rester.
Husk at have tænkt igennem hvad der skal drikkes til de enkelte ting – og hav plads i køleskabe. Der skal virkelig planlægges her.
Så er der det store spørgsmål hvor skal festen egentligt holdes. Det kan du læse om her.